Har du någon gång kännt att det är mycket att göra på jobbet? Det känner jag ibland. För många bollar i luften, möte efter möte och en aldrig sinande ström med problem att lösa. Jag älskar mitt jobb men där, precis som hemma, finns ett behov av en enklare tillvaro. Jag strävar alltid efter att bli mer effektiv och fokusera på rätt saker.

Här är är tre snabba boktips som gjort skillnad:

  • Rework: Hur du kan få fler saker gjorda med mindre arbete, pappersarbete och möten. Jag gillar hur boken är uppbygd av korta berättelser.
  • Getting Things Done: Typisk amerikansk bok med mycket upprepningar men som helt förändrat hur jag jobbar med mina att göra-listor.
  • Focus: Innan jag läste den här boken var jag helt säker på att jag kunde ”multi-taska” – det kan jag inte! Den digitala varianten är gratis.

Nästa bok som ligger i att läsa-högen (om man nu kan räkna iPad som en hög) är Read This Before Our Next Meeting. Men hur många böcker jag än läser är det jag själv som måste se till att förändras och det är inte helt lätt.

Jag ser till att fira varje litet framsteg!