@Lappenihatten Har för dålig koll på begagnatmarknaden för att kunna ge rekommendationer men vill understryka det här med räckvidden, som @jemostrom nämner. Bestäm dig för vad du absolut måste ha för minsta räckvidd och se till att bilen klarar det i alla väder och temperaturer. (11 mil i mitt fall, för att säkert nå till sommarstugan utan laddstopp.)

Räckvidden som tillverkaren uppger är kanske inte osanning men är bara tillämpar i extremt specifika scenarier: lagom varm och vindstilla sommardag, i platt stadstrafik, låga hastigheter och utan passagerare och bagage.

Webbplatsen Electric Vehicle Database listar estimat som är mycket närmare sanningen än de siffror du hittar hos tillverkaren. Med en Hyundai Kona Electric kommer du kanske snarare 17 än 30 mil under vintern, till exempel. Är det en begagnad bil du köper ska du förstås sänka förväntningarna ytterligare.

Med rätt förväntningar kring räckvidden är det mycket större chans att du blir nöjd med ditt köp. Själv är jag supernöjd ägare till en MINI Cooper SE.